top of page
Search
  • Tea

Anis



Anis je aromatična mediteranska biljka koja ima jak okus, a obično se uspoređuje sa sladićem ili komoračem. To je biljka i začin koji se najčešće može naći kao sjemenka ili u obliku lista. Anis je kulinarski rođak kima i kopra. Profil okusa anisa varirat će od voćnog do gorkog, ovisno o sorti biljke. Sastojak je to koji se koristi u različitim kulturama tisućama godina. Iako ovaj začin nije poznat kao kurkuma, on se tiho skriva u nekim prilično uobičajenim pićima i receptima. Zvjezdasti anis jedan je od začina sve popularnijeg Chai Lattea, koristan je dodatak zdravoj juhi od kokosa, a obično se nalazi u jesenskim i zimskim koktelima.


4 zdravstvene prednosti anisa:


Djeluje protuupalno

Protuupalni učinak anisa je povijesno i znanstveno dokumentiran. Znanstvena studija je pokazala da kapsule anisa poboljšavaju simptome kod ljudi koji pate od sindroma iritabilnog crijeva (IBS).


Može vam pomoći u redovitoj probavi

Pomaže ljudskoj probavi inhibirajući bakterijsku fermentaciju u želucu i crijevima, smanjujući proizvodnju plinova i nadutost u trbuhu. Iako su njegova probavna svojstva uglavnom poznata anegdotski, nedavne studije su istražile ovo svojstvo i otkrile su da anis može pomoći u održavanju crijeva sretnima, iako su istraživači pozvali na dodatna klinička ispitivanja kako bi prikupili daljnje dokaze.


To je antimikrobna superzvijezda

Sjemenke anisa imaju snažan antimikrobni učinak u biljci u kojoj se nalazi, što se odražava na zdravlje naše opskrbe hranom. Anis je prirodni konzervans za hranu i inhibira rast neželjenih mikroba.


Sredstvo za jačanje imunološkog sustava

Iako je istraživanje o ovom aspektu sjemenki anisa preliminarno, brojne manje studije otkrile su da sjeme anisa poboljšava funkcije imunološkog sustava, što je jedna od drevnih zdravstvenih prednosti povezanih s ovom biljkom.



0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page