top of page
Search
  • Ana

Dječje mudrosti


Odrastao ljudski um, koliko god iskusan i svestran bio, ne može nadmašiti dječju dosjetljivost! Divila sam se tome i smijala gledajući emisiju „Razgovori s Kristijanom“, a sada to doživljavam i kod kuće, imajući četverogodišnje dijete kraj sebe. Neku večer , u šetnji od 45 minuta, kćer je izmislila cijeli jedan svijet koji ću pokušati prepisati u tekst.

Ptica Šarka, koja živi daleko daleko u Aziji, ima na sebi više boja od jedne duge, može otvoriti kljun toliko da bi unutra stali i mačka i najveći div! Ali, Šarka je dobra ptica koja ne jede životinje i ljude. Ona se hrani pićem, sokom od naranče, i cijeli svijet njoj šalje soka od naranče, ali samo onoga koji kćer ne voli, i ona je tako sretna i sita. Ako treba, ona nas štiti od zločestih mačaka. Ali inače je dobra. Ima muža, pticu Šugato, i zajedno šeću i zabavljaju se.

I to je sve izašlo iz jedne kraće šetnje oko kuće. Tko zna što bi se još rodilo iz njezine male glavice da je šetnja bila duža… Kao nagradu za odličnu priču, odvela sam je na pizzu.






0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page