top of page
Search

Moderiranje sadržaja

Velika većina platformi i medija (ili digitalnih ili tradicionalnih) na društvenim mrežama imaju posebne smjernice za moderiranje koje u određenoj mjeri diktiraju koja je vrsta sadržaja prihvatljiva za širenje.


Poštujući ova pravila i primjenjujući različite tehnike i pristupe moderiranja sadržaja, oni nadgledaju i ocjenjuju materijal podijeljen s njima ili putem njih.


Profitiraj.hr press navodi da zloporaba društvenih mreža i dijeljenje dezinformacija nisu ograničeni samo na obične korisnike, jer u tome su uhvaćeni i influenceri, slavne osobe te političari. Kao i u slučaju s ostalim korisnicima društvenih mreža,

Facebook više neće okretati glavu kada političari zloupotrijebe njihovu platformu na kriv način.


Facebook je, otkako je izbila pandemija novog koronavirusa i ogroman broj dezinformacija na tu temu, pokrenuo masivnu kampanju protiv širenja dezinformacija na toj društvenoj mreži, a to je na neki način kulminiralo izbacivanjem bivšeg predsjednika Donalda Trumpa s te i drugih najrelevantnijih društvenih mreža u siječnju. Dakle, odsad nema više nedodirljivih na Facebooku i svi će odgovarati za svoje objave i po cijenu trajnog izbacivanja s Facebooka, javlja Zimo.



1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page