top of page
Search
  • Ana

PORAST UDOMLJAVANJA PASA I MAČAKA TIJEKOM PANDEMIJE

O pandemiji Covid-19 piše se uvijek u negativnom tonu. Za pse i mačke u skloništima se, pak, pandemija pokazala kao ne toliko loša stvar. Većina je ljudi tijekom pandemije bila u karanteni ili morala provoditi većinu svoga vremena kod kuće pa je mnogo takvih primijetilo da im nešto (ili netko) fali. Osjetili su potrebu za njuškicom.


Sebastien de Jong, ravnatelj jednog belgijskog skloništa, rekao je da je tijekom karantene zabilježeno 15 posto više udomljavanja, 25 posto je manji broj preuzetih životinja s ulica, a interes za udomljavanje je udvostručen.




No postoji i druga strana medalje: a što kada pandemija prestane? Hoće li se novi kućni ljubimac uklapati u stari način života? Svakako valja o tome dobro razmisliti i ne dopustiti da se udomljeni psi i mačke vrate na početak, na milost donatora i ljubav volontera, jer u konačnici, svaka udomljena njuškica uzvraća ljubavlju i osmjehom. Stoga smo se odlučili za ove dvije slike naših udomljenih pasa: Flokija i Gojke, koji su sretno udomljeni i unose radost i uzbuđenje u naše živote. Ovakav osmjeh bi svaka napuštena životinja trebala nositi u svojem zauvijek domu.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page