top of page
Search

PRVA HRVATSKA CRAFT COLA



„Monada” je prva hrvatska craft kola, odnosno „osvježavajuće piće za djevojke i mladiće”, a nastala je inspirirana bogatom povijesti proizvodnje bezalkoholnih pića u Rijeci.

RIJEKA Iz kreativne i gastro radionice riječkog King’s Caffea stiže Monada, pravo osvježavajuće piće za djevojke i mladiće, kako glasi i slogan ove prve hrvatske craft cole. Riječ je o prvom riječkom osvježavajućem piću nakon legendarnog Lera i novom brendu Kings Caffea, koji je porodio Monadu, ali zatim joj je podario samostalan život.


– Monada je craft cola jer smo se malo poigrali s time da ne bude na tragu standardnih kola na hrvatskom tržištu, koje izlaze na nos. Okus Monade je svilenkast i ugodan. Monada je lounge piće za trezvenjake. Možeš chillati u njemu, a ne da je samo strusiš kao kolu. Svejedno se od Monade jako dobro podriguje, objašnjava Tomislav Juretić, kreativni guru Monade, koji je ovo osvježavajuće piće osmislio zajedno s Vedranom Jakominićem i Igorom Matetićem.


Kod proizvodnje Monade koriste se neki sastojci koji ne idu u standardne kole, primjerice hmelj umjesto fosforne kiseline, čime je dobivena posebna aroma. Hmelj je zaslužan za svilenkasti okus Monade, a ujedno je i poveznica s pivskom stranom priče King’s Caffea.



1 view0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page