top of page
Search

RIJEČKO CRAFT PIVO

U maloj pivovari na Kantridi kuha se pivo domaćeg riječkog craft proizvođača, Kings Brew!




King's brew rezultat je mnogo godina zaluđenosti pivom. Kasnih 2000-ih Kings Brewery ekipa krenula je na ovo putovanje i shvatila da je svijet piva mnogo širi od onog što se u Hrvatskoj, ili regiji, može pronaći, a poseban svijet unutar pivskoga tvorila su magična piva iz engleskih shireova i belgijskih samostana. Sav taj ale iz "Gospodara prstenova" dobio je svoj fizički oblik u Old speekeld henu i nebrojenim britanskim pubovima, i zaputio ih, kao i nedužne hobite, na put bez povratka.


Naoružani neznanjem i nedostatkom kapitala počeli su mahnito kući spravljati pivo. Pokrenuli su prvo King's caffe (2013. Rijeka, 2014. Rijeka, 2016. Malinska) pubove, koji su im omogućili da stvore publiku, kojoj su zatim ponudili njihove pive. A zatim... zatim su uložili sve što su imali, posudili još toliko i na ljeto 2018. pokrenuli vlastitu novu, novcatu proizvodnju u podrumu Brodokomerca na Kantridi.


Pive ovog riječkog proizvođača uskoro ćete moći pronaći na novoj lokaciji na riječkom željezničkom kolodvoru. STAY TUNED!


A dotad, Kings Brewery web shop ponudu pogledajte ovdje.



5 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page