top of page
Search

Što se krije u Istri?


Na samom špicu Istre nalazi se Rt Kamenjak, a jedini put kojim se može doći do njega je kroz malo mjesto pod nazivom Premantura, koje se nalazi samo 10 km od Pule. Premantura, iako vrlo malena, čini jednu od poznatih turističkih destinacija upravo zbog Kamenjaka, ali i mnoštvo ugostiteljskih objekata u kojima možete uživati u mediteranskoj prehrani i vrhunskom vinu.

No, vratimo se na Rt Kamenjak čije brojne plaže i uvale privlače turiste iz različitih dijelova Europe, ali i svijeta. Ukoliko ste osoba koja voli veće plaže s većim brojem ljudi ili više preferirate malu izoliranu uvalu, Kamenjak je mjesto za vas. Mjesto koje je meni posebice privuklo pažnju je Safari bar, a nalazi se oko 20 minuta (autom) od ulaza u Kamenjak. Pritom, savjetujem da ne perete svoj auto prije polaska jer će vam svakako biti bijel zbog „bijelog puta“ kojim morate proći ukoliko želite stići na odredište.

Ulaskom u bar iznenadit će vas njegova struktura i putevi koji vas vode do različitih mjesta u baru. Gotovo sve je izrađeno od prirodnih materijala uključujući stolice i stolove, a isti su odvojeni bambusima pa možete imati prostor za sebe i svoje društvo odvojeni od drugih. Ono što je postalo velika atrakcija jesu ljuljačke koje vas oduševljavaju pogledom na horizont. Također, bar ima dobru ponudu jela i pića, a posebice preporučam njihovu Sangriu!

Naravno, nećete dolaziti do Safari bara samo na piće, već se možete i okupati. Ispod bara nalazi se pomalo neobična kamenita plaža koja je vrlo neravna i strma, zbog čega ju ne preporučam za sunčanje i odmaranje. No, svakako je savršena za sve one koji vole skakati u more jer se na toj plaži nalazi „skakaonica“ na visini od oko 14 metara.

Nažalost, nemam fotografije sa Safari bara, ali imam fotografije drugih plaža pa zavirite i sami se uvjerite u njihovu ljepotu!





0 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page